Vanaf vandaag wijzigt er heel wat in de programmatie van JOE fm. Nieuwe duo’s én nieuwe programma’s zorgen voor een frisse lentebries bij de radiozender.
De Spice Girls, de Walkman, de Furby, Buffalo’s… Vanaf 9 maart kunnen we weer een hele week lang terugblikken naar de 90’s, want de Top 500 van de 90’s is terug!
Altijd al eens willen weten hoe een radiotrailer gemaakt wordt of hoe je een plaat aankondigt? Dat kan! Q-music en JOE fm delen hun ervaringen met jou op de UBA Radio Xperience, vrijdag 13 maart.
Vandaag vieren we World Radio Day. Dit jaar brengen we jongeren onder de aandacht. Jonge mensen zijn niet enkel luisteraars, maar ook actieve producers die mee de content van vandaag bepalen. Het thema luidt dan ook ‘voor en door jongeren’.
Goed nieuws voor onze radiozenders! Vandaag maakte het CIM de nieuwe luistercijfers bekend. Q-music scoort 1% beter t.o.v. de vorige meting bij de totale bevolking. Bij hun doelgroep (18-44 jarigen) scoren ze, met 24,3% marktaandeel, 3% beter dan vorig jaar. Ook steeds meer luisteraars vinden hun weg naar JOE fm (van 8,1% naar 8,5%).
In 'Spot on' zetten we op maandelijkse basis de best scorende spots op likeability (indien recall) in ons on AIR onderzoek even in de spotlights. Voor de maand januari behaalden Nescafé samen met Stievie en Media Markt de hoogste scores. Benieuwd hoe deze spots klinken, klik dan snel even door.
Haal je retropakje maar van onder het stof, want deze week hoor je de allerbeste muziek uit de jaren ’70 op JOE. Om een echte 70’s revival te realiseren, kregen de JOE-dj’s bovendien een missie toebedeeld: breng de jaren ’70 terug naar deze tijd. Al wie een probleem heeft, laat je horen en de JOE dj’s schieten je te hulp!
Arne en Born zetten elke zondag een andere hit centraal. Aan de hand van verschillende rubrieken - muzikale onderzoeken als het ware - proberen ze te achterhalen waarom net dát nummer een monsterhit geworden is. Arne en Born kruipen ook wekelijks in de huid van heel wat verschillende typetjes, die hun kijk op de hit geven.
Zondag 8 februari worden in Amerika de Grammy Awards uitgedeeld. En twee dagen daarvoor organiseert Wim Oosterlinck traditioneel op Q-music de plechtige uitreiking van de Wimmie Awards. Wim reikt Wimmies uit in verschillende categorieën zoals Beste Single Nationaal, Beste Musical, Beste Pfaff en Beste Milieu-actie.
Rik presenteert voortaan van maandag tot donderdag tussen 22u en 00u @RikBoey. 't Wordt een interactief programma met veel muziek en hij speelt tussendoor - met een knipoog - in op de actualiteit.